Tips Alha Alfa Menggunakan Shading & Highlight

Tips Guna Shading dan Highlighter Untuk Nampak ‘Glass Skin’  Macam Model!

Kadang-kadang bila kita tengok muka model atau instafamous, kita akan rasa macam .. Alahai glowingnya muka die!’

Efek glowing dan kurus dibahagian muka sebenarnye adalah helah menggunakan makeup sahaja.

Biasa dengar highlighter dan shading? Ha! Itulah rahsia muka ‘glowing’, kurus dan ‘elegant’.

Tapi, jaga-jaga sebab dua item ini ada ‘trick’ nya tersendiri. Kalau tersilap langkah, boleh jadi ‘makeup-loser’ tau!

Tips untuk guna highlighter dan shading yang ‘on point’ adalah :

  1. Sapu sedikit highlighter dibawah hujung kening untuk kening nampak lebih tinggi seperti
    model-model internasional.
  2. ‘Swatch’ sedikit highlighter di atas tulang pipi supaya pipi nampak lebih ‘naik’ dan anjal.
  3. Letakkan sedikit dibahagian bawah dan atas bibir untuk nampak bentuk bibir lebih umph!
  4. Sapu nipi-nipis sahaja highlighter dibahagian hujung hidung untuk nampak hidung tajam seperti Mariah Carey.
  5. Seterusnya untuk buat wajah nampak cengkung, gunakan shading di kawasan seperti atas dahi, tulang pipi, tepi dagu dan hidung yang perlu digelapkan.

Ha, kan dah nampak muka cengkung!
Jadi bagi yang tak biasa guna kedua-dua item makeup ni, jangan malu jangan segan sebab cantik sangat kalau guna tau! Antara brand yang dicadangkan untuk efek yang ‘wow’ adalah shading dan highlighter dari Alha Alfa sebab kedua-duanya datang dalam kombo. Jadi senang sangat nak guna!

Anda boleh dapatkan di stokis berdekatan anda ataupun website Alha Alfa.
Selamat mencuba!

Duo Mega Glow+Highlighting Powder - Light Medium

Duo Mega Glow+Highlighting Powder - Light Medium

RM59.90

Shade & Glow Ultra Shading + Strobe Balm - Light Medium

Shade & Glow Ultra Shading + Strobe Balm - Light Medium

RM59.90

Duo Mega Glow+Highlighting Powder - Medium Dark

Duo Mega Glow+Highlighting Powder - Medium Dark

RM59.90

Shade & Glow Ultra Shading + Strobe Balm - Medium Dark

Shade & Glow Ultra Shading + Strobe Balm - Medium Dark

RM59.90

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top
× How Can We Help You? Available from 08:30 to 22:00